- 0 Like
- 0 / 5
- Difficulty: Medium
- 19

-
Timp de preparare30 min
-
Timp de gatire30-40 min
-
Servire6
In fiecare decembrie, bucataria se transforma in cel mai cald loc din casa: miroase a vanilie, a coaja de lamaie si a ciocolata, iar cuptorul lucreaza aproape fara pauza. Checul acesta de Craciun nu este doar un desert, ci o mica surpriza festiva: la exterior pare un chec cu cacao, iar la interior se ascund braduti verzi, perfect aliniati in fiecare felie.
Este genul de prajitura pe care o pui pe masa si toata lumea intreaba: „Cum l-ai facut?”. Secretul este simplu: un chec verde copt in interiorul unui chec cu cacao, acoperit cu o glazura fina de crema de branza. Nu este deloc complicat, doar pare. Hai sa vedem pas cu pas cum se face.
Ingredients
Pentru checul verde aveti nevoie de:
Pentru checul cu cacao:
Pentru glazura:
Directions


Checul verde: Puneti intr-o craticioara, pe foc mic, zaharul cu apa. Lasati pe foc pana cand zaharul este topit si siropul incepe sa fiarba. Separati ouale si bateti albusurile spuma cu putina sare. Cand albusurile sunt batute spuma tare, adaugati imediat siropul fierbinte de apa cu zahar, batand in continuare. Adaugati galbenusurile, unul cate unul, apoi colorantul, uleiul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie (sau portocala, ce va place). Incorporati faina cernuta, putin cate putin, amestecand cu telul prin rasturnare, de jos in sus, pana cand se incorporeaza toata. Turnati compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si coaceti la 180°C pentru aproximativ 30–40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Dupa coacere, scoateti checul din cuptor si lasati-l sa se raceasca. Cand a ajuns la temperatura camerei, scoateti-l din tava si puneti-l la congelator pentru cca 4 ore (astfel se va taia frumos si nu se va sfarama). Dupa cele 4 ore, taiati checul felii si decupati din fiecare felie forma de bradulet.
Checul cu cacao: Pregatiti compozitia pentru checul cu cacao procedand la fel ca la cel verde, doar ca in faina cerneti cacaoa. Pe fundul tavii de chec puneti un strat subtire de compozitie cu cacao si nivelati bine. Asezati bradutii verzi decupati, unul dupa altul, pe mijlocul tavii, intr-un singur sir. Turnati restul de compozitie cu cacao peste braduti, avand grija sa ii acoperiti complet. Coaceti checul la 180°C pentru aproximativ 40 de minute.
Glazura: Cat timp checul sta la cuptor, pregatiti glazura: untul la temperatura camerei se amesteca cu crema de branza, folosindu-va de mixer. Adaugati zaharul pudra cernut, zaharul vanilat si mai mixati 2–3 minute, pana obtineti o crema fina.
Poate ti-ar placea si
Chec de Craciun cu braduti surpriza
Ingredients
Pentru checul verde aveti nevoie de:
Pentru checul cu cacao:
Pentru glazura:
Follow The Directions
Checul verde: Puneti intr-o craticioara, pe foc mic, zaharul cu apa. Lasati pe foc pana cand zaharul este topit si siropul incepe sa fiarba. Separati ouale si bateti albusurile spuma cu putina sare. Cand albusurile sunt batute spuma tare, adaugati imediat siropul fierbinte de apa cu zahar, batand in continuare. Adaugati galbenusurile, unul cate unul, apoi colorantul, uleiul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie (sau portocala, ce va place). Incorporati faina cernuta, putin cate putin, amestecand cu telul prin rasturnare, de jos in sus, pana cand se incorporeaza toata. Turnati compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si coaceti la 180°C pentru aproximativ 30–40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Dupa coacere, scoateti checul din cuptor si lasati-l sa se raceasca. Cand a ajuns la temperatura camerei, scoateti-l din tava si puneti-l la congelator pentru cca 4 ore (astfel se va taia frumos si nu se va sfarama). Dupa cele 4 ore, taiati checul felii si decupati din fiecare felie forma de bradulet.
Checul cu cacao: Pregatiti compozitia pentru checul cu cacao procedand la fel ca la cel verde, doar ca in faina cerneti cacaoa. Pe fundul tavii de chec puneti un strat subtire de compozitie cu cacao si nivelati bine. Asezati bradutii verzi decupati, unul dupa altul, pe mijlocul tavii, intr-un singur sir. Turnati restul de compozitie cu cacao peste braduti, avand grija sa ii acoperiti complet. Coaceti checul la 180°C pentru aproximativ 40 de minute.
Glazura: Cat timp checul sta la cuptor, pregatiti glazura: untul la temperatura camerei se amesteca cu crema de branza, folosindu-va de mixer. Adaugati zaharul pudra cernut, zaharul vanilat si mai mixati 2–3 minute, pana obtineti o crema fina.


Leave a Review