- 0 Like
- 0 / 5
- Difficulty: Easy
- 7

Aceste acadele delicate si stralucitoare sunt mai mult decat un desert, sunt mici bijuterii comestibile, perfecte pentru a aduce un strop de magie pe masa de Craciun sau pentru a fi oferite cadou celor dragi. Transparenta lor fina, decoratiunile colorate si florile comestibile le transforma intr-un adevarat spectacol vizual, iar gustul lor dulce si curat aminteste de copilarie si de sarbatorile petrecute in familie.
Inainte de a incepe, este important sa va organizati bine: pregatiti foaie de copt, betisoare pentru acadele, bombonele decorative si flori comestibile (eu am folosit panselute). De asemenea, pentru reusita acestei retete, termometrul special de bucatarie este absolut esential, fara el nu veti putea controla temperatura perfecta a siropului.
Ingredients
Ingrediente necesare
Directions




Mod de preparare. Puneti intr-o oala cu fund dublu si pereti inalti glucoza, zaharul si apa si lasati-le sa fiarba la foc. Acum intra in joc termometrul. Puneti termometrul in oala si urmariti atent pana cand compozitia atinge temperatura de 150 de grade. Cand a ajuns la 150 de grade, luati oala de pe foc si scufundati-o pentru cateva secunde intr-un castron cu apa foarte rece, eventual cu gheata, pentru a opri fierberea
Cu ajutorul unei linguri, al unui polonic mic sau chiar turnand cu grija din oala, formati mici gramajoare de sirop pe hartia de copt sau pe plansa de silicon. Incercati sa faceti acadelele cat mai subtiri, intinzandu-le usor cu lingura pe foaia de copt. Imediat ce ati turnat acadeaua pe foaie, puneti betisoarele in centrul lor.
Presarati bombonelele decorative si apasati-le usor cu degetul. Aveti mare grija sa nu atingeti compozitia fierbinte, deoarece arde foarte, foarte rau. Daca doriti acadele colorate, adaugati colorantul alimentar dupa ce ati lasat putin siropul sa se raceasca. Trebuie sa lucrati rapid, pentru ca siropul se intareste destul de repede.
Dupa ce acadelele s-au racit complet, desprindeti-le cu grija de pe hartia de copt si inchideti-le ermetic in celofan transparent. Astfel vor fi protejate de umezeala. Daca le lasati neambalate, acestea vor deveni lipicioase.
Poate ti-ar placea si
Acadele – Lollipops
Ingredients
Ingrediente necesare
Follow The Directions
Mod de preparare. Puneti intr-o oala cu fund dublu si pereti inalti glucoza, zaharul si apa si lasati-le sa fiarba la foc. Acum intra in joc termometrul. Puneti termometrul in oala si urmariti atent pana cand compozitia atinge temperatura de 150 de grade. Cand a ajuns la 150 de grade, luati oala de pe foc si scufundati-o pentru cateva secunde intr-un castron cu apa foarte rece, eventual cu gheata, pentru a opri fierberea
Cu ajutorul unei linguri, al unui polonic mic sau chiar turnand cu grija din oala, formati mici gramajoare de sirop pe hartia de copt sau pe plansa de silicon. Incercati sa faceti acadelele cat mai subtiri, intinzandu-le usor cu lingura pe foaia de copt. Imediat ce ati turnat acadeaua pe foaie, puneti betisoarele in centrul lor.
Presarati bombonelele decorative si apasati-le usor cu degetul. Aveti mare grija sa nu atingeti compozitia fierbinte, deoarece arde foarte, foarte rau. Daca doriti acadele colorate, adaugati colorantul alimentar dupa ce ati lasat putin siropul sa se raceasca. Trebuie sa lucrati rapid, pentru ca siropul se intareste destul de repede.
Dupa ce acadelele s-au racit complet, desprindeti-le cu grija de pe hartia de copt si inchideti-le ermetic in celofan transparent. Astfel vor fi protejate de umezeala. Daca le lasati neambalate, acestea vor deveni lipicioase.


Leave a Review