
Lemon curd sau crema de lamaie este genul de preparat care creeaza dependenta. Este atat de catifelata, aromata si echilibrata intre dulce si acrisor, incat, odata ce o incerci, vei gasi mereu un motiv sa o prepari din nou.
Este o crema clasica britanica, cu o textura matasoasa, perfecta pentru prajituri elegante, deserturi rapide sau chiar intinsa pur si simplu pe o felie de paine proaspata. Se prepara surprinzator de usor, cea mai grea parte fiind… asteptarea pana se raceste.
In plus, se pastreaza foarte bine la frigider, 7–10 zile, asa ca este perfecta pentru a avea mereu la indemana ceva dulce si rafinat.
Ingredients
Ingrediente necesare
Directions
Lemon curd, crema fina de lamaie, aur lichid pentru deserturi.






Mod de preparare. Intr-un castron amestecati zaharul cu untul. Adaugati ouale si amestecati din nou foarte bine. Puneti coaja rasa de lamaie si sucul de lamaie. Daca vi se pare ca amestecul s-a taiat, nu va panicati – pus pe foc isi va recapata textura fina. Mutati crema obtinuta intr-o oala cu fund dublu.
Puneti oala pe aragaz la foc mic si amestecati continuu pana cand crema incepe sa se ingroase, aproximativ 10 minute. Cand crema s-a ingrosat, mutati-o intr-un castron si acoperiti-o imediat cu folie alimentara, lipind folia direct de suprafata cremei. Astfel evitati formarea pojghitei. Dupa ce s-a racit complet, transferati crema intr-un borcan curat si pastrati-o la frigider. Crema este in mod natural acrisoara, exact asa trebuie sa fie. Daca preferati un gust mai bland, puteti reduce cantitatea de suc de lamaie.
Un mic secret, aceasta crema devine si mai buna dupa cateva ore la rece, cand aromele se asaza perfect, iar textura devine irezistibil de fina si cremoasa.
Idei de folosire a cremei de lamaie: cu fursecuri, crema pentru torturi, topping pe inghetata, umplutura pentru gogosi, crema pentru tarte, crema pentru Pavlova, umplutura pentru clatite, crema pentru cupcakes si multe altele.
Poate ti-ar placea si
Lemon curd – crema de lamaie
Ingredients
Ingrediente necesare
Follow The Directions
Lemon curd, crema fina de lamaie, aur lichid pentru deserturi.
Mod de preparare. Intr-un castron amestecati zaharul cu untul. Adaugati ouale si amestecati din nou foarte bine. Puneti coaja rasa de lamaie si sucul de lamaie. Daca vi se pare ca amestecul s-a taiat, nu va panicati – pus pe foc isi va recapata textura fina. Mutati crema obtinuta intr-o oala cu fund dublu.
Puneti oala pe aragaz la foc mic si amestecati continuu pana cand crema incepe sa se ingroase, aproximativ 10 minute. Cand crema s-a ingrosat, mutati-o intr-un castron si acoperiti-o imediat cu folie alimentara, lipind folia direct de suprafata cremei. Astfel evitati formarea pojghitei. Dupa ce s-a racit complet, transferati crema intr-un borcan curat si pastrati-o la frigider. Crema este in mod natural acrisoara, exact asa trebuie sa fie. Daca preferati un gust mai bland, puteti reduce cantitatea de suc de lamaie.
Un mic secret, aceasta crema devine si mai buna dupa cateva ore la rece, cand aromele se asaza perfect, iar textura devine irezistibil de fina si cremoasa.
Idei de folosire a cremei de lamaie: cu fursecuri, crema pentru torturi, topping pe inghetata, umplutura pentru gogosi, crema pentru tarte, crema pentru Pavlova, umplutura pentru clatite, crema pentru cupcakes si multe altele.


Leave a Review