- 0 Like
- 0 / 5
- Difficulty: Easy
- 9

Pavlova este, dupa parerea mea, unul dintre cele mai spectaculoase deserturi. De cate ori am musafiri si o pregatesc, starneste admiratie chiar inainte de prima felie. Are ceva magic in ea: exterior crocant, interior moale, iar combinatia de crema fina si fructe proaspete o transforma intr-un desert elegant, perfect pentru mese festive.
Forma de coronita, ca in imagine, nu doar ca arata de poveste, dar o face si foarte usor de portionat. Din cantitatile de mai jos iese o Pavlova mare, potrivita pentru aproximativ 10–12 persoane.
Ingredients
Ingrediente pentru bezea
Pentru topping:
Directions





Intr-un bol foarte bine spalat, degresat si perfect uscat, se bat albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. Cand albusurile capata aspect de bezea ferma, incepeti sa adaugati treptat zaharul, cate 2 linguri o data, continuand mixarea pana cand tot zaharul este incorporat. Bezeaua trebuie batuta foarte bine, pana devine lucioasa si fina, iar zaharul este complet dizolvat. La final se adauga amidonul, otetul de vin alb si esenta de vanilie, apoi se mai mixeaza cateva secunde pana cand totul este uniform incorporat.
Pe o foaie de copt trasati un cerc (optional, pentru ghidaj).
Cu grija, aranjati bezeaua in forma de coronita. Aceasta forma este mai spectaculoasa decat forma clasica de tort si, in plus, se portioneaza mult mai usor.
Se da la cuptorul preincalzit la 100 de grade pentru aproximativ 2 ore. Dupa ce opriti cuptorul, lasati bezeaua in interior inca 15 minute, apoi intredeschideti usa cuptorului si lasati-o sa se raceasca complet acolo, ideal peste noapte.
Pavlova se monteaza doar inainte de servire, pentru ca bezeaua sa ramana crocanta.
Se intinde un strat generos de frisca peste toata bezeaua, iar peste fisca crema de lamaie. Deasupra se orneaza cu fructe proaspete din belsug, capsuni, zmeura, afine, mure, coacaze, exact ca in imagine.
Nu este nici o tragedie daca bezeaua se crapa. Dimpotriva, acest lucru arata ca este un desert facut in casa, autentic si natural. Nu este obligatoriu sa folositi crema de lamaie, este delicioasa doar cu frisca.
Poate ti-ar placea si
Pavlova
Ingredients
Ingrediente pentru bezea
Pentru topping:
Follow The Directions
Intr-un bol foarte bine spalat, degresat si perfect uscat, se bat albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. Cand albusurile capata aspect de bezea ferma, incepeti sa adaugati treptat zaharul, cate 2 linguri o data, continuand mixarea pana cand tot zaharul este incorporat. Bezeaua trebuie batuta foarte bine, pana devine lucioasa si fina, iar zaharul este complet dizolvat. La final se adauga amidonul, otetul de vin alb si esenta de vanilie, apoi se mai mixeaza cateva secunde pana cand totul este uniform incorporat.
Pe o foaie de copt trasati un cerc (optional, pentru ghidaj).
Cu grija, aranjati bezeaua in forma de coronita. Aceasta forma este mai spectaculoasa decat forma clasica de tort si, in plus, se portioneaza mult mai usor.
Se da la cuptorul preincalzit la 100 de grade pentru aproximativ 2 ore. Dupa ce opriti cuptorul, lasati bezeaua in interior inca 15 minute, apoi intredeschideti usa cuptorului si lasati-o sa se raceasca complet acolo, ideal peste noapte.
Pavlova se monteaza doar inainte de servire, pentru ca bezeaua sa ramana crocanta.
Se intinde un strat generos de frisca peste toata bezeaua, iar peste fisca crema de lamaie. Deasupra se orneaza cu fructe proaspete din belsug, capsuni, zmeura, afine, mure, coacaze, exact ca in imagine.
Nu este nici o tragedie daca bezeaua se crapa. Dimpotriva, acest lucru arata ca este un desert facut in casa, autentic si natural. Nu este obligatoriu sa folositi crema de lamaie, este delicioasa doar cu frisca.


Leave a Review