-
Timp de preparare10 minute
-
Timp de gatire10 minute
-
Servire12
Sunt deserturi care nu au nevoie de cuvinte complicate ca sa impresioneze, iar acest cheesecake cu Nutella este exact acel gen de reteta. Este incredibil de cremos, intens aromat si perfect pentru momentele in care vrei un desert spectaculos fara efort.
Este genul de prajitura pe care o pregatesti rapid, fara cuptor, fara framantat si fara tehnici complicate, doar cateva ingrediente amestecate, putina rabdare si rezultatul este absolut irezistibil, mai ales pentru iubitorii de Nutella.
Ingredients
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru crema
Ingrediente pentru glazura
Directions
Preparare blat. Biscuitii se pun intr-o punga rezistenta si se zdrobesc bine cu un facalet. Daca aveti un robot de bucatarie, ii puteti marunti in cateva secunde, pana devin ca un pesmet. Alunele se coc usor in cuptor aproximativ 10 minute, se lasa sa se raceasca si se faramiteaza bine. Pot fi tocate cu cutitul sau maruntite rapid in robot. Intr-un castron se pun biscuitii, alunele, untul topit, zaharul si Nutella. Se amesteca foarte bine. Cu aceasta compozitie se tapeteaza fundul unei tavi de tort detasabile. Se preseaza usor cu podul palmei sau cu fundul unui pahar, apoi tava se pune la frigider.
Preparare crema. Crema se prepara extrem de rapid. Intr-un castron se pun crema de branza, zaharul pudra si Nutella. Se amesteca bine cu mixerul pana se obtine o compozitie fina si omogena.
Crema se toarna peste blat. Se niveleaza usor cu o spatula sau cu lama unui cutit si se pune tava din nou la frigider, pana se prepara glazura.
Preparare glazura. Ciocolata se taie in bucatele mici. Smantana se incalzeste intr-o craticioara la foc mic, pana devine bine fierbinte. Smantana fierbinte se toarna peste ciocolata, se adauga untul si se amesteca bine pana se obtine o glazura fina.
Se scoate tava de la frigider si se toarna glazura peste crema.
Cheesecake-ul se lasa la frigider cateva ore. Ideal este sa fie lasat de seara pana dimineata.
Glazura este optionala – daca nu doriti sa o faceti, cheesecake-ul poate fi decorat cu alune, ciocolata rasa sau alte toppinguri preferate.
Se serveste rece, direct de la frigider. Un desert simplu, intens ciocolatos si imposibil de refuzat.
Poate ti-ar placea si
Cheesecake cu Nutella fara coacere
Ingredients
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru crema
Ingrediente pentru glazura
Follow The Directions
Preparare blat. Biscuitii se pun intr-o punga rezistenta si se zdrobesc bine cu un facalet. Daca aveti un robot de bucatarie, ii puteti marunti in cateva secunde, pana devin ca un pesmet. Alunele se coc usor in cuptor aproximativ 10 minute, se lasa sa se raceasca si se faramiteaza bine. Pot fi tocate cu cutitul sau maruntite rapid in robot. Intr-un castron se pun biscuitii, alunele, untul topit, zaharul si Nutella. Se amesteca foarte bine. Cu aceasta compozitie se tapeteaza fundul unei tavi de tort detasabile. Se preseaza usor cu podul palmei sau cu fundul unui pahar, apoi tava se pune la frigider.
Preparare crema. Crema se prepara extrem de rapid. Intr-un castron se pun crema de branza, zaharul pudra si Nutella. Se amesteca bine cu mixerul pana se obtine o compozitie fina si omogena.
Crema se toarna peste blat. Se niveleaza usor cu o spatula sau cu lama unui cutit si se pune tava din nou la frigider, pana se prepara glazura.
Preparare glazura. Ciocolata se taie in bucatele mici. Smantana se incalzeste intr-o craticioara la foc mic, pana devine bine fierbinte. Smantana fierbinte se toarna peste ciocolata, se adauga untul si se amesteca bine pana se obtine o glazura fina.
Se scoate tava de la frigider si se toarna glazura peste crema.
Cheesecake-ul se lasa la frigider cateva ore. Ideal este sa fie lasat de seara pana dimineata.
Glazura este optionala – daca nu doriti sa o faceti, cheesecake-ul poate fi decorat cu alune, ciocolata rasa sau alte toppinguri preferate.
Se serveste rece, direct de la frigider. Un desert simplu, intens ciocolatos si imposibil de refuzat.


Leave a Review