Prajitura Sarah Bernhardt – Bezele cu crema

Prajitura Sarah Bernhardt este mai mult decat un desert, este o declaratie de rafinament. Inspirata de celebra actrita franceza care i-a dat numele, aceasta prajitura imbina perfect delicatetea bezelei cu eleganta unei creme fine de ciocolata.

Crocanta la exterior si usor moale in interior, bezeaua sustine un strat generos de crema catifelata, intensa si aromata. Texturile se completeaza perfect, iar gustul ramane memorabil: dulce, fin, cu note profunde de ciocolata.

Este genul de prajitura care transforma o masa obisnuita intr-un moment special. Ideala pentru ocazii festive, mese elegante sau atunci cand vrei sa impresionezi, Sarah Bernhardt este dovada ca simplitatea ingredientelor poate da nastere unui desert spectaculos.

Aceasta prajitura nu este doar frumoasa, este emotie, nostalgie si eleganta, toate adunate intr-o singura felie.

Prajiturile Sarah Bernhardt sunt un desert clasic, rafinat si elegant, perfect pentru mesele festive. Cunoscute si sub numele de „bezele cu crema”, aceste prajiturele imbina textura aerata si usor crocanta a bezelei cu o crema bogata, fina si aromata de cacao.

Ingredients

Ingrediente pentru bezele

Ingrediente pentru crema

    Directions

    Step1

    Intr-un castron se bat albusurile cu sarea pana devin spuma. Se adauga zeama de lamaie si zaharul, apoi se mai bat aproximativ 2 minute, pana cand spuma se umfla frumos. Castronull se aseaza pe un vas cu apa clocotita si se continua baterea compozitiei timp de aproximativ 10 minute. Se insista pe fundul vasului, astfel incat spuma sa se infierbante, dar sa nu se branzeasca. Vasul trebuie sa stea la aproximativ 4–5 cm de nivelul apei si sa se potriveasca bine peste oala, ca un capac, pentru a pastra aburii.

    Step2

    Cand spuma s-a infierbantat si s-a intarit suficient incat sa nu cada de pe tel, se ia vasul de pe foc. Se adauga nucile macinate, amestecand usor, doar de jos in sus. Daca nu va plac nucile, puteti renunta la ele pentru o parte din compozitie.

    Step3

    Compozitia se pune intr-un cornet cu sprit. Daca nu aveti, puteti folosi o punga de nailon mai rezistenta, taiata la un colt. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se formeaza bezele, lasand aproximativ 2 cm distanta intre ele. Restul compozitiei se pastreaza la rece si se foloseste ulterior.

    Step4

    Cuptorul se preincalzeste la 120–130 grade. Bezelele se coc cu usa cuptorului usor intredeschisa timp de aproximativ 50-60 minute. Scopul este sa se usuce, nu sa se rumeneasca. La atingere trebuie sa fie tari. Daca sunt mai mari si nu sunt inca tari, se lasa mai mult timp la cuptor.

    Step5

    Mod de preparare pentru crema: In timp ce bezelele sunt la cuptor, se prepara crema. Galbenusurile impreuna cu zaharul se pun intr-un castron si se freaca bine timp de aproximativ 5 minute. Vasul se aseaza deasupra unui alt vas cu apa clocotita, amestecand continuu pana cand compozitia se ingroasa si capata consistenta unei smantani. Se ia vasul de pe foc si se adauga imediat laptele si cacaoa cernuta, amestecand foarte bine. Compozitia se lasa deoparte pana se raceste complet. Untul se freaca bine, apoi se adauga treptat crema de cacao rece. Se amesteca pana se obtine o crema fina, apoi se adauga zaharul vanilat si esenta de rom.

    Step6

    Asamblare Bezelele coapte se lasa sa se raceasca complet. Se impart in doua, iar pe jumatate dintre ele se pune crema. Apoi se lipesc doua cate doua.

    Step7

    Din aceasta cantitate ies aproximativ 100 de bezele, adica 50 de prajituri. Daca doriti, marginile prajiturelelor pot fi trecute prin nuca macinata. Nu este obligatoriu, dar arata foarte frumos.

    Poate ti-ar placea si

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *