Fursecuri cu gem si nuca de cocos

  • Timp de preparare
    10 minute
  • Timp de gatire
    20 minute
  • Servire
    1

Aceste fursecuri sunt un adevarat rasfat pentru iubitorii de nuca de cocos, dar nu numai. Au o textura delicata si o aroma speciala, iar in cuptor nuca de cocos devine usor crocanta, oferindu-le un farmec aparte.

Le fac destul de des, dar mai ales atunci cand stiu ca urmeaza sa mergem in vizita. Sunt genul de desert care bucura pe oricine si care se transforma usor intr-un cadou minunat. Ambalate in folie transparenta si legate cu o fundita rosie, arata incredibil de frumos si nu dau gres niciodata.

Sunt fragede, aromate si se topesc in gura, iar combinatia cu gemul din mijloc le face irezistibile.

Ingredients

    Directions

    Step1

    Incepeti prin a porni cuptorul la 180 grade.

    Step2

    Intr-un castron maricel amestecati bine untul cu zaharul, folosind de preferat un mixer.

    Step3

    Adaugati sarea, vanilia si faina cernuta, apoi amestecati pana obtineti un aluat mai tare.

    Step4

    Transferati coca pe masa de lucru si formati din ea o bila. Infasurati bila in folie alimentara si dati-o la frigider pentru 30 de minute, ca sa se intareasca putin. Daca nu aveti timp sa le modelati dupa 30 de minute, aluatul poate ramane mai multe ore la frigider fara probleme.

    Step5

    Din coca se iau bucatele mici. Eu le cantarresc si le fac de aproximativ 30 gr fiecare, pentru ca toate fursecurile sa iasa de aceeasi dimensiune. Modelati fiecare bucata intre palme, sub forma de biluta.

    Step6

    Bateti oul usor cu furculita intr-un castronel, apoi treceti fiecare biluta prin ou si prin nuca de cocos rasa. Eu folosesc nuca de cocos proaspat razuita, dar merge la fel de bine si cea cumparata.

    Step7

    Asezati bilele obtinute intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu degetul, faceti o adancitura in mijlocul fiecarei bilute. In fiecare adancitura puneti jumatate de lingurita de gem.

    Step8

    Introduceti tava in cuptor pentru aproximativ 20 de minute, sau pana cand nuca de cocos capata o culoare aurie frumoasa. Dupa coacere, lasati fursecurile sa se raceasca si savurati-le fara griji.

    Poate ti-ar placea si

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *