
-
Timp de preparare20 minute
-
Timp de gatire60 minute
-
Servire8
Aceasta pasca este genul de desert care impresioneaza de la prima felie. Contrastul dintre blatul de cacao usor umed si stratul generos de crema fina, aerata si delicata o transforma intr-un desert elegant, dar extrem de usor de facut.
Reteta este simpla, clara si la obiect, iar rezultatul este mereu unul reusit. Pasca se poate face atat in forma rotunda de tort (cu diametrul de cel putin 28 cm), cat si intr-o tava dreptunghiulara, in functie de preferinte.
Ingredients
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru umplutura
Directions
Prepararea blatului: intr-un castron punem zaharul si ouale intregi si le batem bine cu mixerul pana se albeste compozitia. Adaugam untul moale si mixam bine. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt, apoi le cernem peste compozitia de oua, zahar si unt. Amestecam totul bine si punem aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la 170 de grade pentru 15 minute, timp in care pregatim umplutura.
Prepararea umpluturii: untul si ciocolata le topim pe rand in cuptorul cu microunde. Intr-un castron mai maricel punem: branza de vaci, smantana grasa si cea pentru frisca, amidonul, ouale intregi, zaharul, untul topit, ciocolata alba topita si vanilia .
Se amesteca toate foarte bine, iar dupa ce blatul a stat la cuptor 15 minute, turnam umplutura peste el si mai bagam tava in cuptor pentru aproximativ 50–60 de minute la 180 de grade.
Se lasa sa se raceasca complet, apoi se portioneaza dupa preferinte. Se serveste pudrata cu zahar pudra.
O pasca fina, eleganta si perfecta pentru orice moment special.
Poate ti-ar placea si
Pasca cu ciocolata si blat de cacao
Ingredients
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru umplutura
Follow The Directions
Prepararea blatului: intr-un castron punem zaharul si ouale intregi si le batem bine cu mixerul pana se albeste compozitia. Adaugam untul moale si mixam bine. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt, apoi le cernem peste compozitia de oua, zahar si unt. Amestecam totul bine si punem aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la 170 de grade pentru 15 minute, timp in care pregatim umplutura.
Prepararea umpluturii: untul si ciocolata le topim pe rand in cuptorul cu microunde. Intr-un castron mai maricel punem: branza de vaci, smantana grasa si cea pentru frisca, amidonul, ouale intregi, zaharul, untul topit, ciocolata alba topita si vanilia .
Se amesteca toate foarte bine, iar dupa ce blatul a stat la cuptor 15 minute, turnam umplutura peste el si mai bagam tava in cuptor pentru aproximativ 50–60 de minute la 180 de grade.
Se lasa sa se raceasca complet, apoi se portioneaza dupa preferinte. Se serveste pudrata cu zahar pudra.
O pasca fina, eleganta si perfecta pentru orice moment special.


Leave a Review