Ashta sau crema de lapte libaneza

  • Timp de preparare
    20 minute
  • Timp de gatire
    20 min
  • Servire
    4

Ashta este unul dintre cele mai iubite deserturi orientale, perfect pentru zilele toride de vara sau pentru momentele in care iti doresti ceva fin, racoritor si parfumat. Este cremoasa, delicata si are o aroma unica de flori de portocal si trandafir.

Dupa mai multe incercari si cautari, aceasta reteta a devenit varianta mea preferata. Simpla, rapida si foarte apropiata de gustul autentic servit in restaurantele libaneze.

Ingredients

Pentru servire

    Directions

    Un desert oriental fin, parfumat si racoritor, perfect pentru orice zi de vara.

    Step1

    Intr-o cratita incapatoare puneti laptele, smantana, zaharul si painea taiata cubulete. Puneti vasul pe foc mic si amestecati constant.

    Step2

    Intr-un bol separat, dizolvati amidonul in 50 ml apa rece. Cand amestecul de lapte incepe sa fiarba, turnati amidonul si continuati sa amestecati cu telul, pana cand compozitia se ingroasa si painea se faramiteaza complet.

    Step3

    Cand crema capata consistenta potrivita, stingeti focul si lasati-o sa se raceasca total. Dupa racire, adaugati apa de flori de portocal si trandafir si amestecati usor.

    Step4

    Dati crema la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte. In acest timp, textura devine si mai cremoasa.

    Step5

    Pentru servire, asezati pe farfurii sau platouri intinse. Decorati cu felii de banana, miere si fistic macinat din belsug.

    Poate ti-ar placea si

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *