
-
Timp de preparare10 minute
-
Timp de gatire30 minute
-
Servire4
Daca v-ati plictisit de clasica salata de vinete cu ceapa si doriti ceva diferit, aromat si rafinat, Baba Ganoush este alegerea perfecta. Aceasta crema orientala are o textura asemanatoare cu salata de vinete traditionala, dar se distinge prin gustul ei complex, dat de usturoi, tahini si zeama de lamaie.
Este o reteta simpla, dar cu un rezultat spectaculos: o crema catifelata, echilibrata si absolut delicioasa, ideala ca aperitiv, intinsa pe lipie, paine prajita sau alaturi de legume crude.
Ingredients
Directions


Vinetele se coc bine, se curata de coaja si se lasa la scurs, exact ca la salata clasica de vinete. Peste vinetele bine scurse se adauga usturoiul zdrobit, tahini, zeama de lamaie, iaurtul, uleiul de masline si dupa gust sare, piper.
Totul se amesteca pana se obtine o crema fina, omogena si aromata. Se gusta si se ajusteaza aromele dupa preferinta. Baba Ganoush trebuie sa fie echilibrat intre cremozitatea vinetei, aciditatea lamaii si aroma discreta a usturoiului.
Se serveste rece, alaturi de lipie proaspata, paine prajita sau legume.
Un aperitiv simplu, elegant si perfect pentru momentele in care vrei ceva gustos si diferit.
Poate ti-ar placea si
Baba Ganoush crema orientala din vinete coapte
Ingredients
Follow The Directions
Vinetele se coc bine, se curata de coaja si se lasa la scurs, exact ca la salata clasica de vinete. Peste vinetele bine scurse se adauga usturoiul zdrobit, tahini, zeama de lamaie, iaurtul, uleiul de masline si dupa gust sare, piper.
Totul se amesteca pana se obtine o crema fina, omogena si aromata. Se gusta si se ajusteaza aromele dupa preferinta. Baba Ganoush trebuie sa fie echilibrat intre cremozitatea vinetei, aciditatea lamaii si aroma discreta a usturoiului.
Se serveste rece, alaturi de lipie proaspata, paine prajita sau legume.
Un aperitiv simplu, elegant si perfect pentru momentele in care vrei ceva gustos si diferit.


Leave a Review