
-
Timp de preparare10 minute
-
Timp de gatire50 minute
-
Servire6
Nu-i asa ca foarte des se intampla sa cumparam banane si sa nu le mancam pe toate? De cele mai multe ori raman cateva uitate in bucatarie, iar coaja lor capata acea culoare maronie care nu mai pare deloc apetisanta. Ei bine, exact atunci este momentul perfect pentru banana bread.
Banana bread este, de fapt, un chec cu piure de banane, cu o consistenta usor umeda, foarte moale si extrem de aromata. Este o reteta simpla, ideala pentru a valorifica bananele prea coapte si pentru a obtine un desert delicios, fara prea mult efort. Reteta de mai jos este pentru un chec; daca doriti sa faceti doua, dublati cantitatile.
Ingredients
Directions
🍌🍞 Aromat, moale si incredibil de bun, acest banana bread este genul de desert care transforma bananele uitate pe masa intr-un preparat pe care toata lumea il va iubi. Perfect langa o cafea sau un ceai, este dovada ca cele mai simple retete sunt, de multe ori, cele mai reusite.



Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180 de grade. Tapetati o tava de chec cu hartie de copt sau cu putin ulei si faina.


Intr-un bol incapator puneti ingredientele uscate: faina cernuta, praful de copt, bicarbonatul, zaharul brun, sarea, scortisoara si, daca folositi, picaturile de ciocolata. Amestecati usor si lasati bolul deoparte.
Intr-un alt bol puneti ingredientele umede: bananele pasate cu furculita, ouale, untul topit, iaurtul si vanilia. Amestecati bine cu un tel pana obtineti o compozitie omogena.
Adaugati ingredientele uscate peste amestecul umed si amestecati doar cat sa se incorporeze. Este important sa nu amestecati excesiv, pentru ca checul ar putea deveni gumos, in loc de aerat si pufos.
Turnati compozitia obtinuta in tava pregatita si dati la cuptor pentru 45–50 de minute, sau pana cand checul este rumen si trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce checul este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se serveste. Banana bread se pastreaza foarte bine si poate fi facut in avans; se poate congela fara probleme.
Poate ti-ar placea si
Banana bread
Ingredients
Follow The Directions
🍌🍞 Aromat, moale si incredibil de bun, acest banana bread este genul de desert care transforma bananele uitate pe masa intr-un preparat pe care toata lumea il va iubi. Perfect langa o cafea sau un ceai, este dovada ca cele mai simple retete sunt, de multe ori, cele mai reusite.
Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180 de grade. Tapetati o tava de chec cu hartie de copt sau cu putin ulei si faina.
Intr-un bol incapator puneti ingredientele uscate: faina cernuta, praful de copt, bicarbonatul, zaharul brun, sarea, scortisoara si, daca folositi, picaturile de ciocolata. Amestecati usor si lasati bolul deoparte.
Intr-un alt bol puneti ingredientele umede: bananele pasate cu furculita, ouale, untul topit, iaurtul si vanilia. Amestecati bine cu un tel pana obtineti o compozitie omogena.
Adaugati ingredientele uscate peste amestecul umed si amestecati doar cat sa se incorporeze. Este important sa nu amestecati excesiv, pentru ca checul ar putea deveni gumos, in loc de aerat si pufos.
Turnati compozitia obtinuta in tava pregatita si dati la cuptor pentru 45–50 de minute, sau pana cand checul este rumen si trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce checul este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se serveste. Banana bread se pastreaza foarte bine si poate fi facut in avans; se poate congela fara probleme.


Leave a Review