
-
Timp de preparare20 minute
-
Timp de gatire20 minute
-
Servire1
Astazi nu este vorba despre o reteta clasica, ci mai degraba despre o idee. O idee simpla, rapida si extrem de gustoasa, pe care eu o pregatesc des. Imi plac foarte mult acesti cartofi dulci si, tocmai de aceea, m-am gandit sa impartasesc cu voi modul meu preferat de a-i pregati.
Sunt perfecti ca garnitura, dar pot fi si un fel de mancare. In plus, daca tineti posturile de peste an, pot fi adaptati foarte usor: fara smantana si parmezan, doar cu sare, piper si iaurt de soia.
Ingredients
Directions


Cartofii dulci se spala foarte bine sub jet de apa, se sterg cu un prosop si se inteapa din loc in loc cu o furculita.
Se pun la microunde pentru 5–7 minute, in functie de marimea cartofilor, pana cand se inmoaie usor. Daca nu doriti sa folositi microundele, ii puteti fierbe in apa, pana devin fragezi.
Dupa ce s-au inmuiat, cartofii se taie pe lungime si se cresteaza usor cu un cutit. Pe fiecare cartof se pune unt, apoi se presara sare si piper.
Se dau la cuptor, la 200 de grade, pentru 15–20 de minute, sau pana cand se rumenesc frumos. Cand furculita intra usor in ei si au prins o crusta apetisanta, se scot din cuptor.
Imediat dupa coacere, se rade parmezan peste cartofii fierbinti.
Cartofii dulci copti se servesc cu smantana sau iaurt grecesc si sunt ideali ca garnitura langa o friptura. Sunt la fel de buni si serviti simpli, mai ales atunci cand vrei ceva rapid si gustos.
Aceasta este una dintre acele idei care demonstreaza ca nu ai nevoie de retete complicate pentru a obtine un preparat delicios. Cartofii dulci copti sunt simpli, versatili si extrem de buni, fie ca ii pregatesti pentru o masa in familie sau ca garnitura pentru un pranz special. O idee banala, poate, dar una care merita incercata.
Cartofi dulci la cuptor
Ingredients
Follow The Directions
Cartofii dulci se spala foarte bine sub jet de apa, se sterg cu un prosop si se inteapa din loc in loc cu o furculita.
Se pun la microunde pentru 5–7 minute, in functie de marimea cartofilor, pana cand se inmoaie usor. Daca nu doriti sa folositi microundele, ii puteti fierbe in apa, pana devin fragezi.
Dupa ce s-au inmuiat, cartofii se taie pe lungime si se cresteaza usor cu un cutit. Pe fiecare cartof se pune unt, apoi se presara sare si piper.
Se dau la cuptor, la 200 de grade, pentru 15–20 de minute, sau pana cand se rumenesc frumos. Cand furculita intra usor in ei si au prins o crusta apetisanta, se scot din cuptor.
Imediat dupa coacere, se rade parmezan peste cartofii fierbinti.
Cartofii dulci copti se servesc cu smantana sau iaurt grecesc si sunt ideali ca garnitura langa o friptura. Sunt la fel de buni si serviti simpli, mai ales atunci cand vrei ceva rapid si gustos.
Aceasta este una dintre acele idei care demonstreaza ca nu ai nevoie de retete complicate pentru a obtine un preparat delicios. Cartofii dulci copti sunt simpli, versatili si extrem de buni, fie ca ii pregatesti pentru o masa in familie sau ca garnitura pentru un pranz special. O idee banala, poate, dar una care merita incercata.


Leave a Review