
-
Timp de preparare30 min
-
Timp de gatire1 ora
-
Servire6
Sunt momente in care ai nevoie de un desert rapid, simplu si sigur, iar checul este mereu cea mai buna alegere. Este prajitura aceea care umple casa de miros de vanilie si lamaie si aduce la masa toata familia.
Acest chec este extrem de usor de facut, iese pufos, aerat si perfect de fiecare data. Daca nu aveti deja o reteta de baza in caietul vostru, aceasta este una pe care merita sa o pastrati.
Ingredients
Directions
Un chec simplu, pufos si parfumat, perfect pentru zilele in care vrei ceva bun facut rapid.
Puneti intr-o craticioara, pe foc mic, zaharul impreuna cu apa. Lasati pe foc pana cand zaharul este complet topit si incepe sa fiarba. Separati ouale si bateti albusurile spuma cu un praf de sare.
Cand spuma este ferma, adaugati imediat siropul fierbinte de zahar cu apa, mixand in continuare. Incorporati galbenusurile, unul cate unul, apoi adaugati uleiul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie (sau portocala, dupa gust). Adaugati faina treptat, amestecand usor cu telul, prin miscari de jos in sus, pana cand se incorporeaza toata faina. Doua treimi din compozitie se impart in cele doua forme de chec tapetate cu hartie de copt. In restul de o treime din compozitia ramasa se adauga 2–3 linguri de cacao (cernuta, fara cocoloase) si se amesteca bine.
Compozitia cu cacao se pune de-a lungul in cele doua forme, iar cu o furculita se amesteca usor cele doua compozitii, pentru a obtine efectul marmorat. Tavile se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30–40 de minute, sau pana cand checurile trec testul cu scobitoarea.
Poate ti-ar placea si
Chec simplu
Ingredients
Follow The Directions
Un chec simplu, pufos si parfumat, perfect pentru zilele in care vrei ceva bun facut rapid.
Puneti intr-o craticioara, pe foc mic, zaharul impreuna cu apa. Lasati pe foc pana cand zaharul este complet topit si incepe sa fiarba. Separati ouale si bateti albusurile spuma cu un praf de sare.
Cand spuma este ferma, adaugati imediat siropul fierbinte de zahar cu apa, mixand in continuare. Incorporati galbenusurile, unul cate unul, apoi adaugati uleiul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie (sau portocala, dupa gust). Adaugati faina treptat, amestecand usor cu telul, prin miscari de jos in sus, pana cand se incorporeaza toata faina. Doua treimi din compozitie se impart in cele doua forme de chec tapetate cu hartie de copt. In restul de o treime din compozitia ramasa se adauga 2–3 linguri de cacao (cernuta, fara cocoloase) si se amesteca bine.
Compozitia cu cacao se pune de-a lungul in cele doua forme, iar cu o furculita se amesteca usor cele doua compozitii, pentru a obtine efectul marmorat. Tavile se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30–40 de minute, sau pana cand checurile trec testul cu scobitoarea.


Leave a Review