- 0 Like
- 0 / 5
- Difficulty: Easy
- 5

Aceste fursecuri sunt mai mult decat un simplu desert – sunt o activitate minunata pentru intreaga familie. Sunt perfecte pentru a fi pregatite impreuna cu cei mici, transformand bucataria intr-un loc plin de rasete, culori si voie buna.
Decorate in nuante vesele de albastru, alb si verde, cu braduleti, stelute si fulgi de zapada, aceste fursecuri aduc atmosfera de poveste chiar pe masa de Craciun. Exact ca in imagine, ele pot deveni mici tablouri comestibile, gata sa bucure orice copil… si nu numai.
Ingredients
Ingrediente pentru fursecuri
Ingrediente pentru crema
Directions
Ce este shorteningul? Shorteningul este o grasime speciala facuta din ulei vegetal, cu o consistenta asemanatoare unturii de porc. Atentie, nu este margarina. Se apropie ca textura de uleiul de palmier solid sau uleiul de cocos solid. Rolul lui este foarte important: - pastreaza forma fursecurilor in timpul coacerii - impiedica intinderea lor in tava - fragezeste aluatul Se foloseste des in patiserie pentru tarte, placinte, biscuiti si fursecuri.




Mod de preparare – aluatul Intr-un castron puneti untul si shorteningul. Amestecati cu mixerul aproximativ 1 minut. Adaugati zaharul, sarea si praful de copt. Mixati din nou, apoi adaugati oul si vanilia. Puneti faina treptat si amestecati cu mixerul cat timp se poate. Cand aluatul devine mai tare, continuati amestecarea cu o lingura de lemn sau cu mana. Cantariti aluatul si impartiti-l in trei parti egale. Impachetati fiecare bucata in folie alimentara si dati la frigider pentru 2 ore.
Porniti cuptorul si lasati-l sa se incinga la 180 grade. Pregatiti formele de decupat: braduleti, stelute, reni, oameni de zapada etc. Intindeti aluatul pe masa presarata cu faina. Nu il intindeti foarte subtire, trebuie sa fie putin grosut. Puneti deasupra o forma rotunda de 20 cm si taiati marginile. Puteti folosi o tava de tort, un capac sau o farfurie. Daca aluatul crapa, lasati-l 10–20 minute la temperatura camerei. Puneti forma obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti 5 minute.
Scoateti tava si decupati imediat formele dorite in interiorul fursecului. Nu indepartati formele taiate. Introduceti tava inapoi la cuptor pentru 4–6 minute, pana cand marginile devin usor aurii. Scoateti fursecul si repetati decupajul cu aceleasi forme, pentru a retaia marginile.
Puneti fursecul, cu tot cu hartia de copt, pe un gratar. Dupa ce s-a racit complet, impingeti formele din interior din spate spre fata, pentru a nu le rupe. Procedati la fel cu celelalte doua portii de aluat.
Prepararea cremei. Puneti intr-un bol toate ingredientele pentru crema. Mixati pana obtineti o crema densa. Impartiti crema in mai multe castroane, in functie de cate culori doriti. Adaugati colorant alimentar pana obtineti nuanta dorita. Un bol poate ramane alb pentru „zapada”, iar restul pot fi: verde, albastru, galben, rosu. Puneti cremele in poshuri sau in pungi rezistente, carora le taiati varful.
Colorati fiecare fursec dupa imaginatie cer albastru, zapada alba, brad verde, stelute galbene. Ca in poza de referinta, puteti crea mici peisaje de iarna, cu fulgi, bomboane si inimioare. Daca lucrati cu cei mici, lasati-i sa se exprime liber. Vor avea de lucru cel putin 1–2 ore si se vor distra de minune.
Daca nu doriti sa ii decorati imediat, dupa racire puneti fursecurile intr-un recipient cu capac. Rezista foarte bine 2–3 zile. La congelator se pot pastra pana la 3 luni. Cand doriti sa le decorati, lasati-le sa ajunga la temperatura camerei.
Poate ti-ar placea si
Fursecuri Puzzle pentru Craciun
Ingredients
Ingrediente pentru fursecuri
Ingrediente pentru crema
Follow The Directions
Ce este shorteningul? Shorteningul este o grasime speciala facuta din ulei vegetal, cu o consistenta asemanatoare unturii de porc. Atentie, nu este margarina. Se apropie ca textura de uleiul de palmier solid sau uleiul de cocos solid. Rolul lui este foarte important: - pastreaza forma fursecurilor in timpul coacerii - impiedica intinderea lor in tava - fragezeste aluatul Se foloseste des in patiserie pentru tarte, placinte, biscuiti si fursecuri.
Mod de preparare – aluatul Intr-un castron puneti untul si shorteningul. Amestecati cu mixerul aproximativ 1 minut. Adaugati zaharul, sarea si praful de copt. Mixati din nou, apoi adaugati oul si vanilia. Puneti faina treptat si amestecati cu mixerul cat timp se poate. Cand aluatul devine mai tare, continuati amestecarea cu o lingura de lemn sau cu mana. Cantariti aluatul si impartiti-l in trei parti egale. Impachetati fiecare bucata in folie alimentara si dati la frigider pentru 2 ore.
Porniti cuptorul si lasati-l sa se incinga la 180 grade. Pregatiti formele de decupat: braduleti, stelute, reni, oameni de zapada etc. Intindeti aluatul pe masa presarata cu faina. Nu il intindeti foarte subtire, trebuie sa fie putin grosut. Puneti deasupra o forma rotunda de 20 cm si taiati marginile. Puteti folosi o tava de tort, un capac sau o farfurie. Daca aluatul crapa, lasati-l 10–20 minute la temperatura camerei. Puneti forma obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti 5 minute.
Scoateti tava si decupati imediat formele dorite in interiorul fursecului. Nu indepartati formele taiate. Introduceti tava inapoi la cuptor pentru 4–6 minute, pana cand marginile devin usor aurii. Scoateti fursecul si repetati decupajul cu aceleasi forme, pentru a retaia marginile.
Puneti fursecul, cu tot cu hartia de copt, pe un gratar. Dupa ce s-a racit complet, impingeti formele din interior din spate spre fata, pentru a nu le rupe. Procedati la fel cu celelalte doua portii de aluat.
Prepararea cremei. Puneti intr-un bol toate ingredientele pentru crema. Mixati pana obtineti o crema densa. Impartiti crema in mai multe castroane, in functie de cate culori doriti. Adaugati colorant alimentar pana obtineti nuanta dorita. Un bol poate ramane alb pentru „zapada”, iar restul pot fi: verde, albastru, galben, rosu. Puneti cremele in poshuri sau in pungi rezistente, carora le taiati varful.
Colorati fiecare fursec dupa imaginatie cer albastru, zapada alba, brad verde, stelute galbene. Ca in poza de referinta, puteti crea mici peisaje de iarna, cu fulgi, bomboane si inimioare. Daca lucrati cu cei mici, lasati-i sa se exprime liber. Vor avea de lucru cel putin 1–2 ore si se vor distra de minune.
Daca nu doriti sa ii decorati imediat, dupa racire puneti fursecurile intr-un recipient cu capac. Rezista foarte bine 2–3 zile. La congelator se pot pastra pana la 3 luni. Cand doriti sa le decorati, lasati-le sa ajunga la temperatura camerei.


Leave a Review