Lichior de oua

  • Timp de preparare
    10 minute
  • Timp de gatire
    20 min
  • Servire
    6

Lichior de oua de casa, fin si catifelat, cu parfum intens de vanilie, rom si whisky, exact bautura aceea cremoasa pe care o torni in pahare mici si o savurezi pe indelete, in serile de iarna. Imi place sa il pregatesc in fiecare an de Craciun, sa il torn in carafe frumoase si sa il tin la rece pentru momentele in care vin prietenii sau familia in vizita. Secretul lui? O pastaie adevarata de vanilie, care transforma complet gustul. Merita sa o folositi si sa renuntati la zaharul vanilat din plic.

Este un lichior delicat, dens, perfect de servit simplu, cu un baton mic de scortisoara in pahar sau alaturi de o prajitura cu ciocolata. Din cantitatile de mai jos obtineti aproximativ 1 litru de lichior de oua, numai bun pentru masa de sarbatoare sau pentru a fi oferit cadou, in sticle frumoase.

Ingredients

Ingrediente

    Directions

    Step1

    Mod de preparare: puneti galbenusurile si zaharul intr-un castron incapator. Amestecati bine cu mixerul cca 2–3 minute, pana cand compozitia devine cremoasa.

    Step2

    Laptele se pune pe foc sa se incalzeasca putin, nu mult, atat cat sa nu fie rece, si puneti in lapte batonul de vanilie despicat in doua.

    Step3

    In compozitia de galbenusuri cu zahar adaugati laptele si mutati castronul pe o oala cu apa clocotita (bain-marie).

    Step4

    Amestecati bine cu telul cca 15 minute. Luati castronul de pe oala si lasati deoparte pana se raceste bine de tot.

    Step5

    Cand compozitia este rece, adaugati treptat whisky-ul si romul, amestecand usor. In acest moment lichiorul de oua este gata si poate fi turnat in sticle sau carafe. Din ingredientele de mai sus iese cca 1 litru de lichior.

    Poate ti-ar placea si

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *