
-
Timp de preparare10 minute
-
Timp de gatire20 min
-
Servire4
Daca ati fost in Italia, cu siguranta ati baut macar o data Limoncello (sau limoncino, cum i se mai spune). Este unul dintre cele mai cunoscute si iubite lichioruri italiene, produs in special in sudul Italiei. Dupa Campari, Limoncello este considerat cel mai popular lichior din Italia.
Este extrem de parfumat si are o aroma intensa de lamaie, obtinuta exclusiv din coaja lamailor curatata foarte fin, fara partea alba, care ar da un gust amar. Pentru un rezultat reusit, este important sa folositi lamai organice. Eu am norocul sa am in curte un lamai foarte mare, iar anul acesta a fost plin de fructe, asa ca aceasta reteta a venit de la sine.
Pornind de la Limoncello, in Italia exista si alte variante de lichioruri aromate, precum Pistachiocello (cu fistic), Meloncello (cu pepene galben), Arancello (cu portocale) sau Fragoncello (cu capsuni).
Ingredients
Directions
Limoncello se face extrem de usor, singura provocare fiind timpul de asteptare, aproximativ 20 de zile.




Incepem prin a spala lamaile foarte bine sub jet de apa rece. Le stergem cu un prosop de hartie, apoi, cu ajutorul unui cutit sau al unui peeler, curatam coaja cat mai subtire. Este foarte important sa evitam partea alba a lamaii, deoarece aceasta va da lichiorului un gust amar.
Coaja obtinuta se pune intr-un borcan incapator, peste care se toarna alcoolul. Borcanul se inchide ermetic si se lasa intr-un loc racoros timp de aproximativ 20 de zile. Din cand in cand, daca treceti pe langa el, agitati usor borcanul pentru a ajuta infuzarea aromelor.
Dupa ce au trecut cele 20 de zile, trecem la pasul al doilea. Punem apa la fiert impreuna cu zaharul si lasam pana cand acesta se dizolva complet. Siropul obtinut se lasa apoi sa se raceasca complet.
Strecuram alcoolul infuzat cu lamaie si il adaugam peste siropul racit, amestecand bine. Peste cojile de lamaie ramase in borcan turnam un pahar de apa rece, agitam bine si strecuram acest lichid in sirop. Acest pas este important pentru a extrage intreaga aroma a lamailor. Lichiorul obtinut se toarna in sticle de sticla.
Limoncello este gata, trebuie doar sa-l dati la rece. Se bea foarte rece, ideal din pahare tinute la congelator aproximativ 20 de minute inainte de servire.
Facut in casa, acest Limoncello are o aroma intensa, naturala si un gust care te poarta instant cu gandul la Italia. Este perfect ca digestiv, servit dupa masa, sau pur si simplu savurat intr-o seara de vara. Enjoy! 🍋
Limoncello 🍋 lichior italian parfumat, facut in casa
Ingredients
Follow The Directions
Limoncello se face extrem de usor, singura provocare fiind timpul de asteptare, aproximativ 20 de zile.
Incepem prin a spala lamaile foarte bine sub jet de apa rece. Le stergem cu un prosop de hartie, apoi, cu ajutorul unui cutit sau al unui peeler, curatam coaja cat mai subtire. Este foarte important sa evitam partea alba a lamaii, deoarece aceasta va da lichiorului un gust amar.
Coaja obtinuta se pune intr-un borcan incapator, peste care se toarna alcoolul. Borcanul se inchide ermetic si se lasa intr-un loc racoros timp de aproximativ 20 de zile. Din cand in cand, daca treceti pe langa el, agitati usor borcanul pentru a ajuta infuzarea aromelor.
Dupa ce au trecut cele 20 de zile, trecem la pasul al doilea. Punem apa la fiert impreuna cu zaharul si lasam pana cand acesta se dizolva complet. Siropul obtinut se lasa apoi sa se raceasca complet.
Strecuram alcoolul infuzat cu lamaie si il adaugam peste siropul racit, amestecand bine. Peste cojile de lamaie ramase in borcan turnam un pahar de apa rece, agitam bine si strecuram acest lichid in sirop. Acest pas este important pentru a extrage intreaga aroma a lamailor. Lichiorul obtinut se toarna in sticle de sticla.
Limoncello este gata, trebuie doar sa-l dati la rece. Se bea foarte rece, ideal din pahare tinute la congelator aproximativ 20 de minute inainte de servire.
Facut in casa, acest Limoncello are o aroma intensa, naturala si un gust care te poarta instant cu gandul la Italia. Este perfect ca digestiv, servit dupa masa, sau pur si simplu savurat intr-o seara de vara. Enjoy! 🍋


Leave a Review