- 0 Like
- 0 / 5
- Difficulty: Medium
- 5

-
Timp de preparare20 minute
-
Timp de gatire20 min
-
Servire4
Delicati, colorati si usor crocanti la exterior, cu un miez moale si cremos, macarons sunt acele mici deserturi frantuzesti care transforma orice masa intr-o experienta speciala. Desi par sofisticati si pretentiosi, cu putina rabdare si atentie, pot fi pregatiti si acasa, iar satisfactia rezultatului este pe masura.
Sunt ideali pentru zile festive, cadouri dulci sau pur si simplu atunci cand vrei sa aduci un strop de rafinament in bucatarie.
Ingredients
Ingrediente pentru cca 20 bucati
Directions
Macarons sau desertul fin care aduce eleganta in orice moment.


Incepem prin a cerne faina de migdale impreuna cu zaharul pudra, intr-un bol mai incapator. Peste ele punem 60 gr albus si amestecam bine.
Intr-o craticioara cu fund dublu se pun pe foc zaharul tos si apa la foc mic pana se topeste zaharul, apoi se mareste flacara. Cand ajunge la temperatura de 110 grade (neaparat va trebuie termometru), se bat spuma cele 60 gr albus de ou ramase pana cand zaharul are temperatura de 117 grade.
Se opreste focul si se toarna usor siropul de zahar in albusurile batute spuma, avand grija sa dam mixerul pe cea mai mica viteza. Daca vreti sa colorati macaronsi, acum este momentul sa adaugati colorantul.
Continuam sa batem cu mixerul la viteza mare pana cand acompozitia este lucioasa si are cca 45 grade. Jumatate din bezeaua obtinuta se pune peste migdale si se amesteca usor. Punem si restul de bezea si amestecam usor, cu miscari fine pana cand compozitia curge de pe spatula usor si are aspectul unei lave. Aveti grija sa nu amestecati prea mult pentru ca se subtiaza compozitia si nu mai ies, dar nici sa nu amestecati cat trebuie nu este bine.
Realizarea acestui amestec se numeste macaronaj si trebuie sa obtii un amestec nici prea moale, nici prea tare. Compozitia obtinuta se pune in posh si pe o tava tapetata cu hartie de copt se formeaza macaronsi.
Se lasa la temperatura camerei sa se usuce cca 1 ora, sau pana cand macaronsi fac o pojghita iar cand ii atingi cu degetul nu se lipesc de deget. Se coc la cuptor cu ventilatie la 150 grade pentru 7 minute, iar apoi reducem temperatura la 120 grade pentru inca 8 minute.
Se lasa sa se raceasca si se dezlipesc usor de pe hartia de copt. Se lipesc cate doi, iar la mijloc ca si umplutura puteti pune diverse creme, nutella, gem..etc.
Poate ti-ar placea si
Macarons
Ingredients
Ingrediente pentru cca 20 bucati
Follow The Directions
Macarons sau desertul fin care aduce eleganta in orice moment.
Incepem prin a cerne faina de migdale impreuna cu zaharul pudra, intr-un bol mai incapator. Peste ele punem 60 gr albus si amestecam bine.
Intr-o craticioara cu fund dublu se pun pe foc zaharul tos si apa la foc mic pana se topeste zaharul, apoi se mareste flacara. Cand ajunge la temperatura de 110 grade (neaparat va trebuie termometru), se bat spuma cele 60 gr albus de ou ramase pana cand zaharul are temperatura de 117 grade.
Se opreste focul si se toarna usor siropul de zahar in albusurile batute spuma, avand grija sa dam mixerul pe cea mai mica viteza. Daca vreti sa colorati macaronsi, acum este momentul sa adaugati colorantul.
Continuam sa batem cu mixerul la viteza mare pana cand acompozitia este lucioasa si are cca 45 grade. Jumatate din bezeaua obtinuta se pune peste migdale si se amesteca usor. Punem si restul de bezea si amestecam usor, cu miscari fine pana cand compozitia curge de pe spatula usor si are aspectul unei lave. Aveti grija sa nu amestecati prea mult pentru ca se subtiaza compozitia si nu mai ies, dar nici sa nu amestecati cat trebuie nu este bine.
Realizarea acestui amestec se numeste macaronaj si trebuie sa obtii un amestec nici prea moale, nici prea tare. Compozitia obtinuta se pune in posh si pe o tava tapetata cu hartie de copt se formeaza macaronsi.
Se lasa la temperatura camerei sa se usuce cca 1 ora, sau pana cand macaronsi fac o pojghita iar cand ii atingi cu degetul nu se lipesc de deget. Se coc la cuptor cu ventilatie la 150 grade pentru 7 minute, iar apoi reducem temperatura la 120 grade pentru inca 8 minute.
Se lasa sa se raceasca si se dezlipesc usor de pe hartia de copt. Se lipesc cate doi, iar la mijloc ca si umplutura puteti pune diverse creme, nutella, gem..etc.


Leave a Review