
-
Timp de preparare10 minute
-
Timp de gatire60 minute
-
Servire6
Probabil, la prima vedere, pare o prajitura complicata, dar va asigur ca nu este deloc asa. Din contra, este o reteta simpla, aproape banala, care se pregateste usor si fara batai de cap. Rezultatul este o prajitura delicata, cu textura fina si gust intens de castane si cacao.
Din ingredientele de mai jos iese o prajiturica mai mica, perfecta pentru aproximativ 6 persoane, ideala atunci cand vrei ceva special, dar nu foarte elaborat.
Ingredients
Directions



Separati ouale si bateti albusurile spuma tare, cu un strop de sare. Intr-un castron incapator, amestecati piureul de castane cu galbenusurile, pana obtineti o compozitie omogena. Adaugati amidonul si cacaua, cernute printr-o sita deasa, si amestecati usor.
Incorporati untul topit, apoi adaugati treptat cate o lingura din albusurile batute spuma. Amestecati delicat, cu telul sau spatula, de jos in sus, pentru a pastra aerarea compozitiei.
Tapetati cu unt si faina un vas rezistent la cuptor si turnati compozitia in el. Asezati vasul intr-un alt vas mai mare, cu peretii inalti (eu l-am pus intr-o oala), si turnati apa fierbinte pe langa vas, pana ajunge la jumatatea acestuia. Prajitura se coace astfel in bain-marie.
Introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasati la copt aproximativ 50–60 de minute. Verificati cu o scobitoare: daca iese uscata, prajitura este gata; daca nu, mai lasati cateva minute la copt.
Dupa ce s-a copt, scoateti prajitura din cuptor si rasturnati-o cu grija pe un platou. Prajitura se serveste taiata felii, alaturi de sos de vanilie, care ii completeaza perfect gustul si textura. Reteta sosului de vanilie o gasiti tot aici pe site.
Aceasta prajitura cu piure de castane este dovada ca simplitatea poate fi extrem de rafinata. Cu putine ingrediente si un mod de preparare usor, obtineti un desert elegant, perfect pentru momentele in care vreti sa impresionati fara prea mult efort. Un desert fin, echilibrat si absolut delicios.
Poate ti-ar placea si
Moelleux cu crema de castane
Ingredients
Follow The Directions
Separati ouale si bateti albusurile spuma tare, cu un strop de sare. Intr-un castron incapator, amestecati piureul de castane cu galbenusurile, pana obtineti o compozitie omogena. Adaugati amidonul si cacaua, cernute printr-o sita deasa, si amestecati usor.
Incorporati untul topit, apoi adaugati treptat cate o lingura din albusurile batute spuma. Amestecati delicat, cu telul sau spatula, de jos in sus, pentru a pastra aerarea compozitiei.
Tapetati cu unt si faina un vas rezistent la cuptor si turnati compozitia in el. Asezati vasul intr-un alt vas mai mare, cu peretii inalti (eu l-am pus intr-o oala), si turnati apa fierbinte pe langa vas, pana ajunge la jumatatea acestuia. Prajitura se coace astfel in bain-marie.
Introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasati la copt aproximativ 50–60 de minute. Verificati cu o scobitoare: daca iese uscata, prajitura este gata; daca nu, mai lasati cateva minute la copt.
Dupa ce s-a copt, scoateti prajitura din cuptor si rasturnati-o cu grija pe un platou. Prajitura se serveste taiata felii, alaturi de sos de vanilie, care ii completeaza perfect gustul si textura. Reteta sosului de vanilie o gasiti tot aici pe site.
Aceasta prajitura cu piure de castane este dovada ca simplitatea poate fi extrem de rafinata. Cu putine ingrediente si un mod de preparare usor, obtineti un desert elegant, perfect pentru momentele in care vreti sa impresionati fara prea mult efort. Un desert fin, echilibrat si absolut delicios.


Leave a Review