
-
Timp de preparare10 minute
-
Timp de gatire20 min
-
Servire6
Ouale umplute sunt unul dintre acele aperitive care nu lipsesc niciodata de pe mesele festive, dar sunt la fel de potrivite si atunci cand pur si simplu ai pofta de ceva bun. Se prepara usor, arata foarte bine pe platou si sunt pe gustul tuturor, indiferent de ocazie.
Combinatia de galbenus, pate si castraveti murati este una clasica, echilibrata si savuroasa, iar micile detalii fac diferenta atat la gust, cat si la prezentare.
Ingredients
Directions



Incepem prin a pune ouale la fiert in apa rece, cu putina sare. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, le mai lasam aproximativ 5 minute, pentru a fi siguri ca sunt fierte tare si nu raman cu galbenus moale. Eu folosesc un mic dispozitiv pe care il pun in apa, langa oua, si care imi arata exact cand sunt gata.
Dupa fierbere, ouale se scot din apa si se lasa sa se raceasca complet. Se curata de coaja si se taie in doua, pe lungime. Galbenusurile se scot cu grija si se pun intr-un bol sau in robotul de bucatarie.
Galbenusurile se amesteca foarte bine cu pateul, fie cu ajutorul unui robot de bucatarie, fie pasate simplu cu o furculita, pana obtinem o pasta fina. Castravetii murati se taie in bucatele cat mai mici si se adauga peste compozitia de galbenus si pate. Se potriveste gustul cu sare si piper.
Cu aceasta pasta se umple fiecare jumatate de ou. Deasupra se adauga maioneza, iar decorul ramane la latitudinea fiecaruia, in functie de inspiratie.
Pentru un mic truc de prezentare, pe platoul pe care asezati ouale puneti 2–3 linguri de smantana. Astfel, ouale vor sta fixe, nu se vor rasturna si vor arata mult mai bine. La final, presarati deasupra piper proaspat macinat sau putina boia.
Ouale umplute cu pate sunt dovada ca un aperitiv simplu poate fi extrem de gustos si atragator. Se pregatesc rapid, se mananca si mai repede si reusesc de fiecare data sa starneasca pofta celor asezati la masa.
Poate ti-ar placea si
Oua umplute
Ingredients
Follow The Directions
Incepem prin a pune ouale la fiert in apa rece, cu putina sare. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, le mai lasam aproximativ 5 minute, pentru a fi siguri ca sunt fierte tare si nu raman cu galbenus moale. Eu folosesc un mic dispozitiv pe care il pun in apa, langa oua, si care imi arata exact cand sunt gata.
Dupa fierbere, ouale se scot din apa si se lasa sa se raceasca complet. Se curata de coaja si se taie in doua, pe lungime. Galbenusurile se scot cu grija si se pun intr-un bol sau in robotul de bucatarie.
Galbenusurile se amesteca foarte bine cu pateul, fie cu ajutorul unui robot de bucatarie, fie pasate simplu cu o furculita, pana obtinem o pasta fina. Castravetii murati se taie in bucatele cat mai mici si se adauga peste compozitia de galbenus si pate. Se potriveste gustul cu sare si piper.
Cu aceasta pasta se umple fiecare jumatate de ou. Deasupra se adauga maioneza, iar decorul ramane la latitudinea fiecaruia, in functie de inspiratie.
Pentru un mic truc de prezentare, pe platoul pe care asezati ouale puneti 2–3 linguri de smantana. Astfel, ouale vor sta fixe, nu se vor rasturna si vor arata mult mai bine. La final, presarati deasupra piper proaspat macinat sau putina boia.
Ouale umplute cu pate sunt dovada ca un aperitiv simplu poate fi extrem de gustos si atragator. Se pregatesc rapid, se mananca si mai repede si reusesc de fiecare data sa starneasca pofta celor asezati la masa.


Leave a Review