Rata la cuptor

  • Timp de preparare
    10 minute
  • Timp de gatire
    150 min
  • Servire
    6

Rata la cuptor este unul dintre acele preparate care transforma o masa obisnuita intr-un moment de sarbatoare. Carnea devine extrem de frageda, suculenta si aromata, iar combinatia cu legume simple o face perfecta pentru o masa de duminica sau pentru atunci cand vrei sa impresionezi musafirii.

Ingredients

Ingrediente necesare

    Directions

    Aceasta reteta este simpla, curata si fara pasi complicati, dar cu un rezultat spectaculos: o rata rumena, bine gatita si plina de gust.

    Step1

    Mod de preparare. Rata se curata de pene, in cazul in care mai are. Dupa ce i se scot maruntaiele, se spala bine si se sterge cu prosop de hartie. Legumele se curata de coaja si se taie in bucati mari. Legumele se sareaza si se pipereaza bine, apoi se folosesc pentru a umple rata.

    Step2

    Rata se condimenteaza usor si pe piele. Se inchide cu 2–3 scobitori si se aseaza intr-o tava termorezistenta, fara a adauga lichid (nu se pune ulei sau apa). Rata, fiind grasa, va lasa suficienta grasime in timpul gatirii.

    Step3

    Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor la 190 de grade pentru 2 ore. Dupa acest timp, se indeparteaza folia si se mai lasa la cuptor aproximativ 30 de minute, pana cand se rumeneste frumos.

    Poate ti-ar placea si

    Leave a Review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *