
-
Timp de preparare10 minute
-
Timp de gatire10 minute
-
Servire2
Exista retete atat de simple, dar atat de bune, incat ajung sa fie nelipsite din bucatarie. Acest sos de vanilie este una dintre ele. Dupa parerea mea, este genul de sos care merge pus pe aproape orice desert si care transforma chiar si cea mai simpla prajitura intr-un rasfat.
Este fin, cremos, aromat si se face incredibil de usor.
Ingredients
Directions
Puneti la fiert, intr-o craticioara, laptele, smantana si pastaia de vanilie taiata pe jumatate. Intr-un castron, frecati galbenusurile cu zaharul si sarea, pana obtineti o compozitie deschisa la culoare si usor spumoasa. Cand laptele a dat in fiert, luati craticioara de pe foc si turnati treptat laptele fierbinte peste galbenusuri, amestecand continuu. Puneti apoi castronul la bain-marie si amestecati usor pana cand compozitia se ingroasa si capata consistenta unei smantani. La final, strecurati crema de eventualele cocoloase, iar sosul de vanilie este gata.
Idei de folosire: acest sos de vanilie este extrem de versatil si poate fi folosit in multe combinatii delicioase, de exemplu: - Peste placinte dulci cu branza sau mere - Alaturi de tarta Tatin sau alte tarte cu fructe - Turnat peste inghetata de vanilie, ciocolata sau caramel - Ca sos pentru chec, pandispan sau negresa - Alaturi de strudel cu mere sau dovleac - Peste clatite, waffles sau pancakes - Ca umplutura sau strat cremos in deserturi la pahar.
Simplu, elegant si incredibil de bun, acest sos de vanilie este genul de reteta pe care o vei folosi din nou si din nou. Odata ce il incerci, vei avea mereu un motiv in plus sa mai pregatesti un desert doar ca sa-l folosesti. Un mic detaliu care face o mare diferenta in farfurie.
Poate ti-ar placea si
Sos de vanilie
Ingredients
Follow The Directions
Puneti la fiert, intr-o craticioara, laptele, smantana si pastaia de vanilie taiata pe jumatate. Intr-un castron, frecati galbenusurile cu zaharul si sarea, pana obtineti o compozitie deschisa la culoare si usor spumoasa. Cand laptele a dat in fiert, luati craticioara de pe foc si turnati treptat laptele fierbinte peste galbenusuri, amestecand continuu. Puneti apoi castronul la bain-marie si amestecati usor pana cand compozitia se ingroasa si capata consistenta unei smantani. La final, strecurati crema de eventualele cocoloase, iar sosul de vanilie este gata.
Idei de folosire: acest sos de vanilie este extrem de versatil si poate fi folosit in multe combinatii delicioase, de exemplu: - Peste placinte dulci cu branza sau mere - Alaturi de tarta Tatin sau alte tarte cu fructe - Turnat peste inghetata de vanilie, ciocolata sau caramel - Ca sos pentru chec, pandispan sau negresa - Alaturi de strudel cu mere sau dovleac - Peste clatite, waffles sau pancakes - Ca umplutura sau strat cremos in deserturi la pahar.
Simplu, elegant si incredibil de bun, acest sos de vanilie este genul de reteta pe care o vei folosi din nou si din nou. Odata ce il incerci, vei avea mereu un motiv in plus sa mai pregatesti un desert doar ca sa-l folosesti. Un mic detaliu care face o mare diferenta in farfurie.


Leave a Review