
-
Timp de preparare20 minute
-
Timp de gatire30 minute
-
Servire4
Partea cea mai frumoasa atunci cand te gandesti sa faci o supa crema de legume este ca nu exista reguli stricte. Se poate adapta foarte usor in functie de ce ai in frigider, iar rezultatul este aproape de fiecare data delicios. Din experienta mea, pregatirea si curatarea legumelor dureaza mai mult decat fierberea in sine, insa efortul merita din plin.
Aceasta supa crema este fina, aromata si extrem de versatila. Poate fi de post sau nu, poate fi mai dulceaga sau usor picanta, in functie de gusturile fiecaruia.
Ingredients
Ingrediente pentru supa
Pentru servit
Directions




In oala in care veti fierbe supa puneti uleiul (daca nu tineti post, puteti folosi unt). Cand acesta s-a incins usor, adaugati ceapa tocata si morcovul ras. Lasati legumele la foc potrivit aproximativ 2–3 minute, amestecand constant.
Adaugati restul legumelor taiate cubulete, de marime potrivita. Turnati apa fierbinte cat sa treaca bine peste legume si lasati sa fiarba la foc mic pana cand acestea sunt moi, iar furculita intra usor in ele (aproximativ 30 de minute).
Dupa fierbere, scurgeti zeama intr-o oala separata. Pasati legumele cu blenderul, adaugand treptat din zeama oprita, pana cand supa ajunge la consistenta dorita. La final, asezonati cu sare, piper si cativa fulgi de chili, daca va place supa usor picanta.
Supa crema se serveste fierbinte, cu crutoane crocante, smantana (daca nu este de post), oregano proaspat si cateva picaturi de ulei de masline. Pentru un plus de gust, puteti adauga si ardei iute.
Crutoanele se fac foarte simplu acasa, daca nu doriti sa le cumparati gata facute. Taiati painea in cubulete si pregatiti un amestec din ulei, patrunjel tocat marunt si usturoi pisat. Stropiti crutoanele cu acest amestec, asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introduceti-le in cuptorul incins la 200 de grade, pana se rumenesc usor.
O supa crema de legume este genul de preparat care aduna totul la un loc: simplitate, gust si confort. Este perfecta pentru zilele reci, dar la fel de buna oricand ai nevoie de ceva usor, hranitor si reconfortant. Simplu si bun, exact asa cum imi place mie.
Poate ti-ar placea si
Supa crema de legume
Ingredients
Ingrediente pentru supa
Pentru servit
Follow The Directions
In oala in care veti fierbe supa puneti uleiul (daca nu tineti post, puteti folosi unt). Cand acesta s-a incins usor, adaugati ceapa tocata si morcovul ras. Lasati legumele la foc potrivit aproximativ 2–3 minute, amestecand constant.
Adaugati restul legumelor taiate cubulete, de marime potrivita. Turnati apa fierbinte cat sa treaca bine peste legume si lasati sa fiarba la foc mic pana cand acestea sunt moi, iar furculita intra usor in ele (aproximativ 30 de minute).
Dupa fierbere, scurgeti zeama intr-o oala separata. Pasati legumele cu blenderul, adaugand treptat din zeama oprita, pana cand supa ajunge la consistenta dorita. La final, asezonati cu sare, piper si cativa fulgi de chili, daca va place supa usor picanta.
Supa crema se serveste fierbinte, cu crutoane crocante, smantana (daca nu este de post), oregano proaspat si cateva picaturi de ulei de masline. Pentru un plus de gust, puteti adauga si ardei iute.
Crutoanele se fac foarte simplu acasa, daca nu doriti sa le cumparati gata facute. Taiati painea in cubulete si pregatiti un amestec din ulei, patrunjel tocat marunt si usturoi pisat. Stropiti crutoanele cu acest amestec, asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introduceti-le in cuptorul incins la 200 de grade, pana se rumenesc usor.
O supa crema de legume este genul de preparat care aduna totul la un loc: simplitate, gust si confort. Este perfecta pentru zilele reci, dar la fel de buna oricand ai nevoie de ceva usor, hranitor si reconfortant. Simplu si bun, exact asa cum imi place mie.


Leave a Review